Zo creëer je een luxe borrelplankje

Vind je het heerlijk om zo nu en dan te borrelen met je partner, vrienden of kennissen? Dan schenk je ongetwijfeld met enige regelmaat een glaasje wijn in. Naast een wijntje is het ook lekker om hapjes op tafel te zetten. Een borrelplank is in dat geval uitermate geschikt. Veel mensen denken niet na over het vullen van deze plank. Hierdoor heeft hij niet altijd een luxe uitstraling. Wil jij een luxe borrelplank creëren? Wij helpen je daar in deze tekst een handje bij. 

Koop de juiste hapjes

Om een luxe borrelplank te creëren, begin je bij de basis: de hapjes. Tegenwoordig kun je talloze hapjes gebruiken om jouw borrelplank mee te vullen. Een luxe plank creëren wordt er zodoende niet makkelijker op. Sommige mensen kiezen daarom lukraak wat borrelhapjes uit als zij bijvoorbeeld in de supermarkt lopen. Dit kan goed uitpakken, maar jouw borrelplank kan ook wat basic ogen. Kies daarom eens voor bijzondere hapjes als je een luxe borrelplank wilt creëren.

Voordat je borrelhapjes koopt of gaat maken, raden wij je ook aan naar de gasten te kijken. Zorg er altijd voor dat er voor iedereen wat lekkers tussen zit. Kies daarom niet alleen voor vlees en vis, maar zorgt ook voor vega(n) borrelhapjes. Varieer daarnaast ook met warme en koude hapjes en zoete en hartige lekkernijen. In dat geval zet je binnen de kortste keren een luxe borrelplank op tafel. Koop ook voldoende hapjes, want iedereen moet er genoeg van kunnen eten. 

Gebruik een mooie plank

De uitstraling van een borrelplank wordt niet alleen bepaald door de hapjes. Nee, want ook de plank zelf speelt mee. Leg je alle hapjes op een simpel bord? Dan zorgt dit niet voor een luxe uitstraling. Als je echt een luxueuze plank op tafel wilt zetten, raden wij je aan om een mooie houten borrelplank te gebruiken. Denk hierbij goed na over de afmetingen van de plank. Je moet alle hapjes er immers wel op kwijt kunnen. Niet iedereen vindt hout overigens een geschikt materiaal voor een borrelplank. Begrijpelijk, want de plank kan vies worden door de hapjes. Je kunt er eventueel een vetvrij papiertje onder leggen om dit te voorkomen. 

Denk na over de indeling

Heb je alle hapjes in huis en is er ook een geschikte plank die je kunt gebruiken? Dan kun je beginnen met het samenstellen van jouw luxe borrelplank. Veel mensen leggen de hapjes lukraak op de plank neer. Toch raden wij je aan goed na te denken over de indeling. Hapjes met een bijzondere of krachtige smaak kunnen deze namelijk aan andere hapjes overdragen. Daarnaast kan er vocht uit bepaalde hapjes lopen als deze op de plank liggen. Om te voorkomen dat hapjes met elkaar in aanraking komen, kun je eventueel schaaltjes gebruiken. 

Kies een bijpassende wijn

Bij een borrelplank mag een borrel uiteraard niet ontbreken. Veel mensen schenken een glas wijn in als er zo’n plank op tafel staat. Waarschijnlijk gebruik je hier een wijn voor die jij lekker vindt, zoals een Franse wijn uit Bordeaux. Begrijpelijk, maar deze wijn past niet altijd even goed bij de borrelhapjes. Om het plaatje compleet te maken, kun je een passende wijn kopen bij ieder hapje. Je kunt er dan eventueel een wijnproeverij van maken. Liggen er Franse hapjes op de plank? Schenk hier dan een Franse wijn bij in. Voor Italiaanse hapjes kun je dan weer een Italiaanse rode of witte wijn gebruiken.

Must Read

Latest Posts