Welke fitness supplementen zijn het beste voor spiergroei?

Sommige sporters zijn niet zo fan van fitness supplementen en dat is natuurlijk helemaal prima. Het is namelijk niet verplicht om fitness supplementen te gebruiken. Het is wel zo dat steeds meer sporters fitness supplementen aanschaffen. Fitness supplementen kunnen gebruikt worden voor verschillende doelen. De meeste sporters zullen supplementen gebruiken voor de spiergroei. Weet je alleen niet welke fitness supplementen je daarvoor het beste kan gebruiken? Lees dan snel hieronder verder. 

Eiwitten 

Om je spiergroei te ondersteunen, kan je een eiwit supplement niet vergeten. Eiwitten krijg je als het goed is al binnen door je normale voeding. Het kan echter voor sporters een goed idee zijn om extra eiwitten in te nemen. Daarvoor zijn er erg veel verschillende soorten eiwit supplementen te vinden op de markt. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een eiwitshake. Een eiwitshake bestaat uit poeder die je moet mengen met water. Je kan zelf kiezen op welk moment je de eiwitshake drinkt. 

Waarom is het dan goed om eiwit supplementen te gebruiken voor spiergroei? Eiwit supplementen helpen je spieren namelijk met herstellen na een zware training. Tijdens een training kunnen er namelijk kleine scheurtjes in je spieren ontstaan waardoor je spierpijn ervaart. Eiwit supplementen zorgen ervoor dat de spieren sneller herstellen. Hiermee bevorder je de spiergroei in je lichaam en dat is natuurlijk het doel. 

Creatine 

Eén van de bekendste fitness supplementen voor spiergroei, is creatine. Dit heeft te maken met het feit dat creatine ervoor zorgt dat je meer energie hebt. Die energie kan je heel goed gebruiken voor intensieve krachttraining. Met creatine kan je meer uit je krachttrainingen halen waardoor je meer spieren kan kweken. Het is verder goed om te weten dat de eiwitten in je lichaam minder snel worden afgebroken wanneer je creatine gebruikt. Zoals hierboven werd beschreven, zorgen eiwitten ervoor dat het herstel van je spieren goed verloopt. Het is om die reden goed om de combinatie van creatine en eiwit supplementen goed te overwegen voor de beste spiergroei. 

Beta-Alinine 

Dit fitness supplement heet beta-alinine en is een aminozuur. Het is een wat minder populair fitness supplement onder de sporters, maar dat maakt het niet minder goed. Dit fitness supplement wordt namelijk gebruikt om de vermoeidheid in je lichaam minder te maken. Dit draagt dan natuurlijk bij aan een goede spiergroei, omdat je meer en zelfs intensiever kan trainen. Soms kan je beta-alinine in andere fitness supplementen terugvinden. De combinatie van creatine en beta-alinine kan tevens voor een positief effect zorgen. 

Weightgainers 

Een ander fitness supplement dat je kan helpen met je spiergroei, is een weightgainer. Een weightgainer is namelijk een supplement die ervoor zorgt dat je lichaam meer calorieën binnenkrijgt dan gewoonlijk. Hetzelfde geldt voor eiwitten. Heb je moeite met het opbouwen van je spiermassa? Dan kan een weightgainer wellicht voor een verschil zorgen. Genoeg koolhydraten en eiwitten helpen immers het beste met de spiergroei in je lichaam. Je kan altijd om advies vragen aan een expert als je er zelf niet helemaal uitkomt.

Must Read

Latest Posts