Deze wijnen passen perfect bij de feestdagen

De feestdagen komen er weer aan en dat zorgt bij heel veel mensen voor meer stress dan eigenlijk de bedoeling is. We willen dat in deze tijd van het jaar alles perfect is; de perfecte boom, de perfecte cadeaus, het perfecte kerstdiner en de perfecte wijn. Om echt van de feestdagen te genieten kan het geen kwaad om deze druk even los te laten. Ook als dingen niet perfect zijn, kunnen de feestdagen geweldig zijn. Samen genieten en herinneringen maken, daar draait het uiteindelijk allemaal om.

Samen aan tafel

Het hoogtepunt van de feestdagen voor vele families is het gezamenlijke kerstdiner. Eindelijk eens echt tijd om elkaar uitgebreid te spreken, om urenlang aan tafel te zitten en samen volop te genieten van al het lekkers dat daarop te vinden is. Een uitgebreid kerstdiner koken kan stressvol zijn, maar echte paniek is tegenwoordig echt niet meer nodig. Er zijn steeds meer mogelijkheden om voor kerstdiners te kiezen die je alleen nog even op moet warmen of af moet maken, of anders voor gerechten met een heel duidelijke bereidingsinstructie. Zorg ervoor dat je het jezelf niet te moeilijk maakt, en kies vooral iets wat bij jou past qua bereiden. Sta je normaal nooit uren in de keuken en heb je weinig ervaring op dit gebied, dan verwacht echt niemand een luxe vijfgangendiner van je.

Een heel fijne manier om de maaltijd extra feestelijk te maken, is de juiste wijn. De beste kerstwijnen zijn smaakvol, passen goed bij de traditionele gerechten die we vaak bereiden en vallen bij een breed publiek in de smaak. Meestal is vrij gemakkelijk uit te vinden of de wijn die je op het oog hebt ook bij jouw gerecht past, zeker als je kiest voor een niet al te uitgesproken exemplaar. Tast je in het duister, vraag dan gerust om advies, dan weet je zeker dat je goed zit.

Knallend het jaar in

Alhoewel we ieder jaar vooral toeleven naar kerst, hoort ook oud en nieuw natuurlijk bij deze periode. Het moment waarop we het oude jaar afsluiten en feestelijk aan het nieuwe beginnen. Een avond vol tradities, zoals oliebollen en vuurwerk en zeker ook een goed glas bubbels. Een mousserende wijn, en dat hoeft niet altijd champagne te zijn, hoort erbij, al is het maar voor de feestelijke ‘plop’ van de kurk. Kies het liefst voor een beetje goede, of in ieder geval een soort die je zelf erg lekker vindt. Proosten op het nieuwe jaar met een glaasje bubbels dat je niet smaakt, dat is toch zonde!

Must Read

Latest Posts