Een boeiende excursie richting Rome

De hoofdstad van Italië is een van de populairste bestemmingen voor een boeiende stedentrip. Je ontdekt er de vele waardevolle en goed bewaard gebleven overblijfselen van het ooit zo machtige Rome. De vele monumentale en historisch waardevolle gebouwen en monumenten zijn een belangrijk onderdeel van het toeristisch aanbod van de stad. Vaticaanstad is een ander buitenbeentje. Met zijn oppervlakte van minder dan een halve vierkante kilometer (0,44 kilometer om precies te zijn) is dit met voorsprong het kleinste land ter wereld binnen stadsmuren. Iedere toerist die Rome bezoekt kan onmogelijk voorbij dit indrukwekkende Rooms-katholieke bolwerk. Daarnaast heeft Rome de toerist zoveel te bieden dat een weekend lang niet volstaat om al dat moois en waardevols te ontdekken. Ontdek alles tijdens een excursie Rome.

Vaticaanstad als buitenbeentje

Vaticaanstad is het kleinste onafhankelijke land ter wereld en wordt volledig omsloten door Rome stad. De paus fungeert er als kerkleider op het Sint-Pietersplein en spreekt de wereld toe op belangrijke evenementen en christelijke feesten. Vaticaanstad telt verschillende historische gebouwen en monumenten. Je vindt er uiteraard de Sint-Pietersbasiliek op het plein met dezelfde naam. Je vindt er ook veel Vaticaanse musea, het Apostolisch Paleis en de Sixtijnse Kapel. Geniet er van een panoramisch uitzicht op het Vaticaan en het Romeinse stadscentrum Rome, bij voorkeur vanaf de spectaculaire koepel van de Sint-Pietersbasiliek.

Het Colosseum

Is eigenlijk een typisch Flavisch Amfitheater dat werd gebouwd door de Flavische leiders tijdens de eerste eeuw na Christus. Het werd gebouwd bij de spelen die werden gefinancierd door de toenmalige Romeinse keizer. Uiteindelijk lieten ze er miljoenen liters water inlopen om er zeeslagen te organiseren. Meerdere natuurrampen beschadigden het huidige Colosseum. Toch is het vandaag nog altijd even indrukwekkend. Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen van over de hele wereld dit monument dat deel uitmaakt van de zeven wereldwonderen.

Het Pantheon

Is voor velen het best bewaarde monument van Rome en een inspiratiebron voor vele kunstenaars. In de koepel bevindt zich een opening met een diameter van negen meter, wat voor een ongewone lichtinval zorgt. Het interieur moet voor het uiterlijk van het Pantheon zeker niet onderdoen. Er liggen ook vele beroemdheden begraven. Onder hen renaissance schilder Rafael en zijn verloofde, koning Vittorio Emanuele II en Umberto I.

De Trevifontein

Deze imposante fontein vind je aan het Piazza di Trevi, tegen de achterkant van paleis Palazzo Poli. Deze 26 meter hoge, 22 meter brede fontein is het punt waar ooit de drie wegen op dit plein samenkomen. De overlevering vertelt je dat wanneer je terug naar de fontein gaat en twee munten van je linkerschouder met je rechterhand naar de fontein gooit, je ooit naar de stad terugkeert. Volgens een andere mythe ontmoet je hier je toekomstige geliefde. Tijdens de periode tussen 2013- 2015 werd de Trevifontein grondig gerestaureerd.

Must Read

Latest Posts