Beschadigd haar en gevoelige huid

Beschadigd haar kan pluizig, dof, glansloos of droog zijn. Er zijn verscheidene oorzaken van droog haar, zoals het gebruiken van een te hete stijltang of haarverf. Hierdoor kan je haar ook sneller afbreken dan gewoonlijk. Zelfs overmatige blootstelling aan zonlicht of vochtigheid kunnen beschadigd haar als gevolg hebben. Het is dan ook een veelvoorkomend probleem. Echter, er zijn ook producten die dit probleem tegengaan, zoals de producten van Olaplex. Een ander veelvoorkomend probleem is een gevoelige huid. Voor mensen met dit probleem is het soms lastig om producten te vinden waar hun huid goed tegen kan. La Roche Posay staat bekend om de focus op huidproducten met een samenstelling waar ook mensen met een gevoelige huid gebruik van kunnen maken.

Olaplex

De producten van Olaplex zijn gemaakt om beschadigd haar van binnenuit te herstellen en extra te laten glanzen. De producten van Olaplex herstellen je haar door eerst de zwavelbruggen in je haar te herstellen. Deze bruggen worden ook wel ‘bonds’ genoemd en zorgen voor structuur, sterkte en stabiliteit in je haar. Het breken van zwavelbruggen zorgt ervoor dat je haar beschadigd raakt. Als de zwavelbruggen hersteld zijn, gaan ze weer op één lijn liggen. Dit zorgt ervoor dat je haar weer gezond en glanzend wordt.

De stappen van Olaplex

Olaplex heeft verschillende producten die elk een andere rol in het herstelproces hebben. Ten eerste is er Olaplex nr.1, om het herstel te beginnen. Na het vochtig maken van het haar kan dit product worden aangebracht. Nadat dit een paar minuten heeft kunnen intrekken, komt de tweede stap: het versterken van het haar met nr.2. Deze stappen worden in een salon uitgevoerd. Vanaf stap drie kan alles thuis. Nr.3 kun je één keer per week gebruiken en zorgt ervoor dat je haar kracht en kleur behoudt. De vierde stap is een onderhoudende shampoo die je dagelijks kunt gebruiken. Hierna kan Olaplex nr.5 worden gebruikt, een verzorgende conditioner en de laatste stap voor gezond en glanzend haar.

La Roche-Posay

Een gevoelige huid kan verscheidene oorzaken hebben. Zo kunnen extreme verschillen in temperatuur en een hoge luchtvochtigheid zorgen voor het uitdrogen van de huid. Ook het onjuist gebruiken van cosmetica of kunstmatige toevoegen aan producten kunnen zorgen voor een geïrriteerde huid. La Roche-Posay maakt producten zonder kunstmatige ingrediënten, om deze huidirritatie te voorkomen. Bovendien worden er strenge voorschriften nagestreefd bij de productie van hun producten. Op deze manier helpen producten van La Roche-Posay mensen met een gevoelige huid om zonder problemen huidproducten te gebruiken.

Must Read

Latest Posts