De perfecte badkamer in je nieuwe of bestaande huis

Je hebt een nieuw huis gekocht – gefeliciteerd! Of heb je al een prachtig huis? Ook gefeliciteerd! In elk huis hoort een mooie badkamer te zitten. Badkamers zijn fantastische plekken van het huis als het goed is ingedeeld en ingericht. Bij het ontwerpen van de badkamer kom je voor verschillende keuzes te staan. Wil je een douchegoot of douchebak? Wil je een zwevende wastafel of een staande? Dit zijn allemaal keuzes die belangrijke rollen spelen in het eindresultaat van je badkamer. Lees snel verder voor hoe je deze keuzes kunt maken.

Een douchegoot of douchebak?

Het verschil tussen een douchegoot en een douchebak zit hem in de esthetiek maar ook in het gebruik. Een douchegoot is namelijk een putje dat verwerkt zit in de vloer. Een douchebak is losstaand en kan op de vloer geplaatst worden. Voor beide opties is iets te zeggen. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een douchegoot als je een grote douche wilt, met een grote stortdouche, een mooie inloop en met een lange wand. Een douchebak is ideaal als je wat minder plek hebt en een afgeschermd douchegedeelte wilt creëren. Zo kun je ook een ondoorzichtige wand plaatsen om de douchebak heen.

Zijn er voordelen ten opzichte van elkaar?

Het verschil tussen een douchebak en douchegoot ligt naar mijn mening vooral in de uitstraling ervan. Praktische overwegingen spelen natuurlijk ook mee. Als je namelijk een douchebak plaatst in je badkamer dan is er bijvoorbeeld ook minder vloer om te betegelen. Dat zou in de kosten kunnen schelen van het totaal plaatje. Maar een stijlvolle douchegoot kan ook weer mooier zijn ten opzichte van een douchebak. Dit heeft vooral te maken met smaak, wat je zelf mooi vindt en natuurlijk de persoon met wie je samenwoont!

Inspiratie nodig?

Als je inspiratie nodig hebt dan zijn er talloze sites en magazines waar je dit op kunt doen. Online kun je natuurlijk een grote hoeveelheid foto’s vinden van badkamers. Ook kun je kijken op sites van badkamer aanbieders. Daar vind je allerlei producten. Als eerste kun je het beste je badkamer uittekenen en kijken wat er precies past. Zo kun je ook voor jezelf beslissen wat je het mooiste vindt in je eigen badkamer. Als je het namelijk visualiseert dan heb je een beter beeld van hoe het resultaat zal zijn! Vervolgens kun je beoordelen wat een mooie manier is om je badkamer in te delen. Welke kleuren vind je mooi? Wat voor grootte tegels zou je willen? Dit zijn allemaal vragen waar je goed bij stil moet staan. Neem de tijd en overleg met anderen wat leuke én mooie opties zijn!

Must Read

Latest Posts