3 tips voor een geweldige stijl

In mijn ervaring vinden mannen het vaak moeilijker dan vrouwen om kleding uit te kiezen. Vrouwen weten vaak precies wat ze willen en mannen raken juist de weg kwijt in de zee van keuzes. Doordat er te veel merken zijn weten ze gewoon niet meer wat ze hebben willen. Gelukkig heb ik, door jaren werkervaring in de kledingbranche, wat tips voor deze mannen. Eigenlijk komt het allemaal neer op het volgen van drie regels/tips. Het is dus eigenlijk hartstikke simpel om er stijlvol uit te zien als man!

Tip 1: nette basics

Dit is de eerste tip, omdat deze ook het allerbelangrijkst is vind ik. Hij geldt zowel voor vrouwen als voor mannen. Namelijk, een paar mooie basic items zijn essentieel voor een goede garderobe. Als je namelijk niet de basics hebt, kan je nooit een mooie outfit creëren. Heb je een nieuwe vette trui? Dan wil je deze op een basic broek (anders wordt de outfit te druk). En wil je een mooi jasje aan, dan wil je deze onder een nette basic polo of overhemd (ligt aan de gelegenheid). Zorg dus dat je in ieder geval een paar nette broeken en shirts in een basic kleur in de kast hebt hangen. Een goed begin is het halve werk!

Tip 2: vraag advies

Deze tip geldt vooral voor mannen; vraag advies. Advies vragen is belangrijk. Maar waarom vooral voor mannen? Allereerst omdat veel mannen kleurenblind zijn. Dit zou lastig kunnen zijn met kleuren combineren of om te zien of een kleur je staat. Vraag dus vooral in de winkel even wat de medewerkers ervan vinden. Vaak helpen ze je maar al te graag, dan hebben ze tenminste nog wat te doen. Ook hebben jullie mannen – sorry mannen – er nog wel eens een handje van om de verkeerde maat aan te schaffen. Je kan bijvoorbeeld als jonge man altijd beter kiezen voor een slim fit overhemd, deze sluiten netjes aan. En als wat oudere man met misschien een beetje een buikje, kun je beter gaan voor een iets losser modelletje.

Tip 3: onderscheid jezelf

De derde tip is de lastigste voor de meeste mannen (en ook vrouwen). Het is namelijk nog steeds belangrijk om jezelf te onderscheiden in je kleding. Koop dus vooral wat je leuk vindt. Als je het goed combineert met je basic items en in de goede maat koopt dan kan je bijna niet de mist in gaan. Dus ga lekker voor die oranje trui of die paarse ruitjesbroek! Als jij het maar leuk vindt!

Must Read

Latest Posts