Twijfels of je moet investeren in cryptocurrency? Lees dan gauw door!

Bitcoin bereikt de hoogste waarde ooit en stijgt nu zelfs boven goud uit! Dat klinkt vast te mooi om waard te zijn, zul je misschien denken. Toch is dit niet zo. Verschillende nieuwsplatformen melden namelijk dat de Bitcoin nu zó veel waard is geworden dat deze meer waard is geworden dan goud. En dat terwijl je niemand rond zult zien lopen met een Bitcoin ketting, horloge of ander sieraad (dat is overigens ook niet mogelijk). Maar hoe zat dat ook alweer?

Wat zijn cryptocurrency?

Cryptocurrency zijn eigenlijk digitale valuta, oftewel: digitaal geld. Voorbeelden hiervan zijn: Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dogecoin en Monero. Naast deze zijn er nog talloze anderen. Na de opkomst van dit zogehete cryptogeld is er veel te doen geweest hierom. De geldigheid van Bitcoin als een betaalmiddel is een beetje ingewikkeld. Zo kun je in bepaalde landen deze Bitcoin betalen om van alles mee te kopen of betalen, terwijl dit in Nederland niet mogelijk is. De AFM bestempelt dit namelijk als ruilmiddel en niet als betaalmiddel. Op het moment dat je een Bitcoin (of een deel hiervan) koopt, sla je deze op in een zogenaamde wallet (portefeuille), Dit is gebonden aan een fysiek apparaat, dat betekent dus dat op het moment dat je de toegang tot dit apparaat verliest (je laptop bijvoorbeeld), je op geen enkele manier nog toegang kunt krijgen tot je wallet. Via e-mailadressen die je aanmaakt voor je wallet, kun je transacties genereren. Dit doe je door dit adres door te geven aan degene die je moet betalen.

Cryptocurrency en het laatste nieuws

Wie een beetje het nieuws heeft gevolgd de laatste tijd, zal ongetwijfeld gemerkt hebben dat er veel te doen is geweest om cryptocurrency. Zo had Elon Musk in een tweet gehint over een mogelijke samenwerking met Bitcoin, waarna de BTC koers door het dak schoot. Een fijne bijkomstigheid voor (toekomstige) investeerders van Bitcoin is dat er maar een beperkt aantal Bitcoins bestaan. Het is geen eindeloze stroom aan digitaal 'geld' waar iedereen in kan duiken. Dit maakt het een schaarste product, wat in theorie vaak betekent dat het een alsmaar groeiende waarde zal hebben, gekeken over een langere termijn. Ethereum daarentegen is een minder beperkte voorraad. Elk jaar wordt de voorraad Etthereum aangevuld met een bepaalde hoeveelheid, wat het een minder "luxe" product zou maken dan Bitcoin. Echter, in de ervaring zien we dat op het moment dat de Bitcoin koers omhoogschiet, vaak ook de Ethereum koers hier niet lang na dezelfde trend volgt.

Must Read

Latest Posts