Heb jij de kunst van het pianospelen al in de vingers?

Zonder twijfel heb je ooit vol bewondering naar een prachtig pianostuk geluisterd, waarna je misschien wel hebt gedacht dat dit ook iets voor jou zou kunnen zijn. Het heeft dan ook iets magisch en betoverend; die pianomuziek. Het vingerspel dat ermee gepaard gaat, kan een onoverkomelijke hindernis lijken, maar wanneer je het onder de knie hebt, volgen de akkoorden elkaar vanzelf op. Voor je het weet, speel je zelfs de leukste melodieën en je favoriete liedjes.

Elk begin is moeilijk

Als je naar een pianist kijkt tijdens het spelen, valt meteen op met welke snelheid en souplesse de vingers van beide handen de piano schijnbaar moeiteloos bespelen; en het klinkt ook nog eens fantastisch. Maar net als jou is die pianist ook ooit van nul begonnen en kijk waar hij nu staat. Elk begin is moeilijk en dat is bij pianospelen, net als bij alle instrumenten, niet anders. Het aanleren van de toonladders vormt dan ook de eerste stap in je muzikale carrière. In de online handleiding vind je ze netjes uitgeschreven en afgebeeld, het is gewoon een kwestie van er even je gedachten op zetten.

Zo kun je makkelijk de piano akkoorden leren

Piano akkoorden leren is misschien niet de leukste stap in het leertraject, maar je kunt helaas niet zonder. Drie of meer tonen vormen samen een akkoord en die akkoorden worden dan ook nog eens onderverdeeld, bijvoorbeeld de majeur- en de mineurakkoorden. Het samensmelten van die akkoorden vormt de basis voor iedere melodie en voor elk liedje. Klinkt moeilijk? Nee hoor, in de handleiding ontdek je het zelf. Mooie en duidelijke afbeeldingen met de nodige uitleg erbij laten je alle mogelijkheden zien en in een mum van tijd ben je er zelf ook mee bezig. De vinger- en handzetting is eveneens een handige basis waar je altijd op kunt terugvallen.

Waan je een ervaren pianist

Toonladders leren? Gedaan. Piano akkoorden leren? Klaar. Nu wordt het pas echt leuk. In de handleiding vind je verschillende akkoordenschema's terug, waar je mee aan de slag kunt. Begin met enkele eenvoudige en langzame melodieën en bouw zo steeds verder op. Oefening baart kunst en je zult merken dat je elke dag beter wordt: tot je er opeens vol trots in slaagt je favoriete liedje te spelen en iedereen nu vol bewondering naar jou luistert en kijkt. Op een leuke en makkelijke manier ben je nu van een pianoliefhebber naar een pianospeler geëvolueerd. Je mag best trots zijn op jezelf!

Must Read

Latest Posts